13 iulie 2011

Tigari de contrabanda transportate cu caruta, la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care transportau, intr-o caruta, ascunse sub iarba, 1.600 pachete de tigari de contrabanda, timbrate R. Moldova.
Un alt barbat a fost retinut de politistii de frontiera maramureseni in timp ce incerca sa introduca ilegal in Romania 1.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

In ambele cazuri politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, iar cei implicati s-au ales cu dosare penale.
  • In data de 11 iulie 2011, in jurul orelor 21.40, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Darabani, judetul Botosani au observat, cu ajutorul aparaturii pe principiul termoviziunii, un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontiera spre satul Baranca, in care se aflau doua persoane.
    Atelajul a fost oprit de catre politistii de frontiera, care au constatat ca in acesta se aflau cetatenii romani Mihai C. si Aurica C., localnici, ambii in varsta de 32 ani. La controlul efectuat asupra vehicului, s-a constatat ca in acesta, ascuns sub iarba cosita, se afla un colet voluminos, ambalat intr-o geanta de rafie, plin cu pachete de tigari.
    In urma cercetarilor, s-a constatat ca in acest caz mai era implicat un alt cetatean roman, Corneliu S., in varsta de 42 de ani, din satul Baranca, care i-a rugat pe cei doi sa ii transporte niste pachete de tigari din zona de frontiera pana la domiciliu, in schimbul unei sume de bani.
    Astfel, la aproximativ 700 de metri de atelajul hipo, la marginea unui lan de porumb, a fost identificat al doilea colet, ambalat tot intr-o geanta de rafie, care continea pachete cu tigari.
    In urma inventarierii celor doua colete, au fost gasite 1.600 de pachete de tigari, marca Temp, timbrate R. Moldova, in valoare de aproximativ 14.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Pe numele lui Corneliu S. a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar Mihai C. si Aurica C. sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.
  • In data de 12 iulie a.c., in jurul orei 23.45, politistii de frontiera maramureseni au retinut in apropierea frontierei de stat o persoana, Danut A., in varsta de 35 ani, domiciliat in municipiul Sighetul Marmatiei, in timp ce transporta doua colete voluminoase ambalate in folie de culoare neagra. Acesta incerca sa introduca ilegal in Romania cantitatea de 1.500 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 13.000 lei, provenite din contrabanda.
    In cauza s-a intocmit dosar penal in care Danut A. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana