26 iulie 2011

S-a ascuns in portbagajul unui autoturism


Politistii de frontiera aradeni au depistat un cetatean turc care intentiona sa iasa ilegal din Romania, ascuns sub bagajele aflate in portbagajul unui autoturism cu care calatoreau doi cetateni bulgari.
In dimineata zilei de 25.07.2011, in jurul orei 06.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru a iesi din tara, conducand un autoturism marca "VW PASSAT" cetateanul bulgar Ibrahim I., in varsta de 45 ani, avand ca pasager in mijlocul de transport cetateanul bulgar Sotir K., in varsta de 54 ani.
La controlul specific efectuat de politistii de frontiera cei doi au declarat ca in portbagajul autoturismului "VW PASSAT" transporta numai bagajele personale si au ca destinatie Germania.
In urma verificarilor efectuate asupra mijlocului de transport s-a constatat faptul ca in portbagajul masinii era ascunsa o persoana de sex masculin. Din cercetari, a rezultat ca cel in cauza se numeste Halil A., in varsta de 39 ani, este cetatean turc si intentiona sa ajunga ilegal in Germania.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii cetateanului turc sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul mijlocului de transport si conationalul sau sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor persoanele in cauza vor fi prezentate procurorului, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Stire a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana