27 iulie 2011

Contrabanda cu caruta la frontiera cu Moldova


Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care transportau, intr-un atelaj hipo, 3.700 pachete de tigari, timbrate R. Moldova. Politistii de frontiera au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari, iar cei implicati s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
In data de 26 iulie 2011, in jurul orelor 09.30, un echipaj format din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti, aflat in exercitarea unei actiuni specifice, a observat un atelaj hipo care se deplasa dinspre frontiera spre localitatea Badiuti, in care se aflau doua persoane.
Atelajul a fost interceptat de catre politistii de frontiera, care au constatat ca in acesta se afla cetatenii romani Ionut D., in varsta de 22 ani si Ciprian D., in varsta de 25 ani, care nu-si justificau prezenta in zona. In momentul in care au observat politistii de frontiera, cei doi au aruncat din atelaj doua colete. Acestea contineau tigari, fiind gasite la aproximativ 200 metri de vehicul, invelite intr-o prelata de rafie.
In urma cercetarilor, s-a constatat ca tigarile au fost trecute in dimineata de 26 iulie 2011, peste raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice, urmand a fi transportate de cei doi pana in localitatea Badiuti.
In urma inventarierii celor doua colete, au fost gasite 3.700 de pachete de tigari, marca Plugaru, timbrate R. Moldova. Tigarile, in valoare de aproximativ 32.000 lei, au fost ridicate de catre politistii de frontiera in vederea confiscarii.
Pe numele celor doi tineri a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana