16 iulie 2011

Retea de contrabanda cu tigari destructurata la Vaslui


Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Vaslui, cu delegarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat 13 perchezitii domiciliare la resedintele a 11 persoane suspecte ca introduc in tara tigari de contrabanda peste raul Prut.
Au fost descoperite aproximativ 50.000 de pachete de tigari de contrabanda si diverse sume de bani.
Toate cele 11 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui pentru audieri, pentru 3 dintre acestea fiind emise mandate de retinere pentru 24 de ore.
Actionand in baza unor informatii, politisti de frontiera judiciaristi din cadrul I.J.P.F. Vaslui au desfasurat actiuni specifice, cu delegare din partea procurorului de caz, pentru destructurarea unei grupari infractionale cu preocupari in contrabanda cu tigari, in zona de competenta a S.P.F. Husi, pe raza localitatii Dranceni, judetul Vaslui.
Astfel, in urma actiunilor informativ-operative derulate inca de la inceputul lunii aprilie 2011, politistii de frontiera au reusit documentarea intregii activitati infractionale a gruparii. Intreaga activitate a fost desfasurata cu sprijinul tehnic al Compartimentului Operatiuni Speciale Vaslui din cadrul Politiei Romane.
In noaptea de 14/15 iulie s-a constatat faptul ca membrii gruparii au introdus in Romania din R. Moldova, peste raul Prut, baxuri cu tigari de contrabanda, care au fost transportate cu un microbus la o locuinta aflata in localitatea Rasesti, jud. Vaslui. Locuinta in cauza a ramas in supravegherea politistilor de frontiera pentru observarea tuturor activitatilor.
In data de 15 iulie, la propunerea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui, au fost emise de catre Tribunalul Vaslui 13 autorizatii pentru perchezitionarea a 12 domicilii si resedinte aflate in localitatile Rasesti, Dranceni si Husi, precum si a unui magazin aflat in localitatea Rasesti.
Autorizatiile au fost puse in executare in aceeasi zi, de catre politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Vaslui, iar cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate au fost descoperite urmatoarele bunuri:
  • cantitatea de 49.987 pachete de tigari de diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova;
  • suma de 8.500 euro si suma de 32.000 lei.
Tigarile, in valoare de 213.530 lei si sumele de bani au fost ridicate pentru cercetari.
Dupa efectuarea perchezitiilor dispuse de instanta, 11 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vaslui pentru audieri, pentru 3 dintre acestea fiind emise mandate de retinere pentru 24 de ore.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana