13 iulie 2011

Captura de tigari in Punctul de Trecere a Frontierei Bechet


Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet impreuna cu inspectorii vamali din cadrul D.R.A.O.V. Craiova au descoperit intr-un autocamion ce transporta cafea din Grecia in Letonia, peste 150.000 pachete de tigari netimbrate marca Business Royals.
Astfel, in data de 12.072011, ora 19.30 s-a prezentat pentru a intra in Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet un cetatean polonez, L.W.K, in varsta de 43 ani, conducand un autocamion inmatriculat in Polonia.
Cu ocazia controlului de frontiera, soferul a prezentat documentele de insotire a marfii din care a rezultat faptul ca, transporta din Atena - Grecia catre Letonia, 8.918 cutii cu cafea boabe, avand o greutate de aproximativ 17.000 kg., ambalata in cutii metalice.
Avand suspiciuni in ceea ce priveste continutul cutiilor metalice, politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul D.R.A.O.V. Craiova au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, s-a constatat ca in interiorul cutiilor metalice se gaseau, ascunse printre boabe de porumb, pachete tigari netimbrate marca Business Royals. Cantitatea estimata depaseste 150.000 pachete tigarete de contrabanda.
Mijlocul de transport a fost indisponibilizat de catre inspectorii vamali in vederea deplasarii ascestuia la sediul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova, unde se va efectua controlul fizic total al compartimentului de marfa si se va inventaria intreaga cantitate de tigarete.
Tigaretele descoperite vor fi retinute in vederea confiscarii de catre Autoritatea Vamala, in conformitate cu prevederile legale, iar politistii de frontiera vor intocmi cetateanului in cauza acte premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma calificata si prezentarea catre autoritatea vamala a unor acte nereale, detinerea de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate peste limita a 10.000 de tigarete, conform codului fiscal, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana