29 iulie 2011

Prezenta activa a navelor Politiei de Frontiera Romane la misiunile Frontex


Politia de Frontiera Romana va participa la Operatiunea Comuna "EPN POSEIDON Sea 2011"- organizata de Agentia Europeana FRONTEX in zona maritima a Greciei - cu cea de-a doua nava maritima de patrulare si interventie - model CPB Shaldag.
Totodata, in data de 03.08.2011, va reveni in Romania nava maritima de patrulare si interventie - model CPB Shaldag a P.F.R., cu echipajul aflat la bord, dupa participarea cu succes, la Operatiunea Comuna "EPN POSEIDON Sea 2011" - organizata de Agentia Europeana FRONTEX in Marea Mediteraneana, zona insulei Lesvos, Grecia, in cursul acestei luni.
  • In luna august, la frontiera maritima dintre Grecia si Turcia, se va desfasura o noua etapa a Operatiunii Comune "POSEIDON 2011", organizata la frontierele maritime externe ale U.E. sub egida FRONTEX, in cadrul proiectului Reteaua Europeana de Patrulare (EPN), actiune la care va participa, conform angajamentelor asumate de Romania ca stat membru, si Politia de Frontiera Romana.
    Astfel, in cadrul acestei operatiuni, Politia de Frontiera Romana va participa, in perioada 01-31.08.2011, cu o nava maritima de patrulare si interventie - tip P157/CPV si echipajul aflat la bord, format din 15 politisti de frontiera, urmand sa execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de cautare si salvare, alaturi de celelalte state membre UE participante la misiune, in Marea Mediterana.
    De asemenea, in cadrul aceleiasi operatiuni comune, Politia de Frontiera va detasa, in cadrul Centrului International de Coordonare - I.C.C. din Pireu, un ofiter de legatura, care va mentine permanent legatura intre nava maritima detasata de P.F.R. pe teritoriul Greciei si Centrul Operational de Coordonare al I.G.P.F, precum si intre nava maritima si reprezentantii Sectorului Operatiuni Maritime din cadrul Agentiei FRONTEX.
    Se va avea in vedere intreprinderea de masuri comune pe linia contracararii fenomenului migrationist la frontierele maritime ale spatiului comunitar, cresterea operativitatii schimbului de date si informatii intre autoritatile de aplicare a legii din aceste tari, precum si un schimb eficient de experienta intre politistii de frontiera europeni.
    Obiectivul principal al Operatiunii Comune "POSEIDON 2011" este acela de a contracara fenomenul de migratie ilegala la frontiera externa a Uniunii Europene.
  • In perioada 01.07-31.07.2011, o nava maritima de patrulare si interventie - model CPB Shaldag - apartinand Politiei de Frontiera Romane, cu un echipaj format din 15 politisti de frontiera, a desfasurat misiuni specifice in zona frontierei maritime externe a U.E, in cadrul aceleiasi operatiuni.
    În aceasta perioada, au fost executate 20 misiuni de patrulare cu un total de 155 ore si 2 misiuni de cautare si salvare.
    Pe durata misiunii, in atingerea obiectivelor, politistii de frontiera romani au cooperat cu Garda de Coasta elena si cea finlandeza.
    Operatiunea este finantata, in totalitate, de catre Agentia Frontex.
Activitatea este o continuare a operatiunilor organizate de Agentia FRONTEX pentru combaterea migratiei ilegale, in cadrul carora Politia de Frontiera Romana a avut o contributie semnificativa, atat din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cat si din punctul de vedere al numarului, al profilurilor si al profesionalismului expertilor detasati, aprecierile venind atat din partea autoritatilor elene, cat si din partea Agentiei Frontex.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana