19 iulie 2011

Un nou loc de ascundere al tigarilor: toba de esapament


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit 11.080 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova, disimulate in locasuri special amenajate in tobele de esapament ale unor autoturisme conduse de cetateni moldoveni.
  • La data de 18 iulie a.c., in jurul orei 21.12, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat la controlul specific, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Alexandru I., in varsta de 30 ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Romania.
    La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din politist de frontiera si lucrator vamal a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat in toba de esapament a autoturismului, cantitatea de 8.100 tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova.
    Politistii de frontiera au luat masurile legale pentru anularea vizei emise pentru cetateanul moldovean.
  • Cateva ore mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de intrare, in Romania, cetateanul moldovean Mihail R., in varsta de 20 ani, la volanul unui autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.
    La controlul de frontiera, echipa comuna de control formata din politist de frontiera si lucrator vamal a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat in toba de esapament a autoturismului, cantitatea de 2.980 tigarete diferite marci cu timbru de acciza Republica Moldova.
    Politistii de frontiera au luat masurile legale pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele barbatului.
Conform prevederilor legale in vigoare, inspectorii vamali i-au sanctionat pe barbati contraventional cu amenzi in valoare totala de 17.000 lei si au dispus ridicarea bunurilor si retinerea autoturismulor in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana