22 iulie 2011

Doua autoturisme furate, in valoare totala de 70.000 euro, descoperite la frontiera


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat doua autoturisme - un Aston Martin si un Mercedes, seria E 270 CDI, in valoare totala de aproximativ 70.000 de euro, declarate ca fiind furate din Italia, respectiv Ungaria.
  • In cursul zilei de joi, 21 iulie a.c., politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Satu Mare au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii traficului international cu autovehicule furate. In cadrul acestei actiuni au oprit pentru control, in municipiul Satu Mare, un autoturism marca Aston Martin, inmatriculat in Italia. Masina era condusa de Viorel A., in varsta de 32 ani, din Satu Mare.
    Conducatorului auto i-au fost solicitate la control documentele personale si actele masinii. Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat ca masina figureaza ca fiind furata din Italia. Viorel A. a declarat ca in cursul zilei de ieri a cumparat masina de la un cetatean italian contra sumei de 58.000 euro.
    Soferul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Satu Mare pana la finalizarea cercetarilor.
  • In baza unor date si informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate in zona de responsabilitate.
    Pe timpul actiunii, in data de 21 iulie 2011, in jurul orei 18.00, lucratorii nostri au identificat pe raza localitatii Sighetu Marmatiei un autoturism marca Mercedes, proprietatea lui Vasile B., in varsta de 21 ani, din localitatea Sighetu Marmatiei, despre care se detineau indicii ca este furat din strainatate.
    In urma verificarilor efectuate in bazele de date, s-a constatat faptul ca masina in cauza este reclamata furata din Ungaria din anul 2009.
    Proprietarul a declarat ca a cumparat autoturismul de la Vasile U., in varsta de 28 ani, din localitatea Bocicoiu Mare.
    In cauza, politistii de frontiera au intocmit dosar penal in care Vasile B. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt si Vasile U. pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt si inselaciune.
    Autoturismul in cauza, in valoare de aproximativ 50.000 lei a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Maramures pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana