7 iulie 2011

Cincisprezece migranti opriti la frontiera romana din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 24 de ore, cincisprezece persoane, cetateni afroasiatici, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In aceasta dimineata, in jurul orei 03.30, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a observat patru persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos spre Ungaria.
    Intrucat nu isi justificau prezenta in zona, cei in cauza au fost retinuti la aproximativ 20 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera si condusi la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Algeria, Maroc si Tunisia, cu varste cuprinse intre 20 si 31 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu un taxi pana in localitatea Nadlac, de unde au continuat calatoria pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Ei au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
    Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • In data de 06.07.2011, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Moldova Veche, judetul Caras Severin, au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale impreuna cu politisti din cadrul Politiei Orasului Moldova Noua.
    Astfel, in jurul orei 19.30, pe comunicatia dintre Moldova Noua si Moldova Veche, au fost depistate, deplasandu-se pe jos, doua persoane de sex masculin. Cei doi barbati nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate asupra lor.
    Politistii de frontiera au condus persoanele in cauza la sediul institutiei pentru cercetari. Din primele verificari si din declaratiile barbatilor a rezultat faptul ca unul dintre ei este cetatean liberian, in varsta de 25 ani iar celalalt este cetatean iranian, in varsta de 36 ani. Cei doi au incercat sa intre ilegal in Romania din Republica Serbia.
  • Si politistii de frontiera timiseni au depistat, in zona de competenta, doua grupuri de migranti.
    Azi dimineata, in jurul orei 07.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Lunga au depistat in localitatea Gottlob, sase persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Acestia au fost condusi la sediul Sectorului P.F., in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre sase cetateni, cu varste cuprinse intre 22 si 30 de ani, un libian, un palestinian, doi tunisieni si doi marocani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • Ieri, in jurul orei 18.30, tot in zona de competenta a Sectorului P.F. Lunga, politistii de frontiera au depistat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontiera cu Serbia, trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor trei la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    In cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca este vorba despre trei cetateni din Algeria, cu varste cuprinse intre 21 si 29 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Politistii de frontiera au intocmit in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
    In timpul audierilor, persoanele in cauza au solicitat acordarea unei forme de protectie din partea statului roman, motiv pentru care a fost informata structura competenta, O.R.I. Timisoara pentru demararea procedurilor specifice.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana