4 iulie 2011

Retea de contrabanda de tigari destructurata la Botosani


Politistii de frontiera, in colaborare cu lucratori din cadrul D.G.I.P.I. si D.G.A., sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., in urma unor supravegheri operative, au organizat prinderea in flagrant a unei grupari infractionale organizate care actiona in sfera contrabandei cu tigari din Ucraina.
In cadrul actiunii au fost retinute in total zece persoane, dintre care un cetatean ucrainean, au fost confiscate 21.250 pachete de tigari timbrate Moldova si Ucraina, in valoare de 188.000 lei si au fost indisponibilizate, in vederea continuarii cercetarilor, patru autovehicule (VW Transporter, Toyota Rav4, Opel si BMW).
Incepand cu luna februarie 2011, politistii de frontiera botosaneni au obtinut date si informatii cu privire la existenta unei grupari infractionale care avea ca preocupare contrabanda cu tigari din Ucraina, atat prin punctele de trecere a frontierei cat si peste frontiera verde.
Gruparea, condusa de B.C., in varsta de 27 ani, din Botosani, era formata din mai multe persoane, cu varste cuprinse intre 22 si 54 de ani, printre care si doi cetateni ucraineni. Tigarile erau comercializate pe raza judetelor Botosani si Iasi.
Existand date si indicii temeinice cum ca in noaptea de 03 / 04 iulie 2011 grupul urma sa comita infractiunea de contrabanda, s-a procedat la monitorizarea zonei de frontiera si a persoanelor, ocazie cu care a fost surprins B.C. in timp ce incarca intr-un VW Transporter mai multe colete voluminoase, pline cu tigari, care au fost introduse in Romania de cetateni ucraineni prin trecerea frontierei de stat. Politistii de frontiera au executat somatie legala prin voce si ulterior trei focuri de arma in plan vertical, fara a rezulta victime.
In activitatea infractionala B.C. a fost ajutat de un numar de noua persoane care au supravegheat caile de comunicatie din apropierea zonei comiterii faptei pentru a sesiza eventuala prezenta a organelor de politie si a impiedica descoperirea faptelor celor in cauza si confiscarea marfii.
In cadrul actiunii au fost retinute in total zece persoane, dintre care un cetatean ucrainean, au fost confiscate 21.250 pachete de tigari timbrate Moldova si Ucraina, in valoare de 188.000 lei si au fost indisponibilizate, in vederea continuarii cercetarilor patru autovehicule (VW Transporter, Toyota Rav4, Opel si BMW).
In acest moment cercetarile sunt continuate de catre procurorul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botosani si politisti de frontiera botosaneni delegati de catre acesta, care coopereaza in acest caz cu autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
Documentarea activitatii infractionale a fost realizata cu sprijinul D.G.I.P.I Botosani si D.G.A. Botosani.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana