10 iulie 2011

Treisprezece migranti opriti la frontiera romana din drumul ilegal spre Spatiul Schengen


Politistii de frontiera timiseni au depistat, in acest weekend, treisprezece migranti care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania. Majoritatea migrantilor au fost retinuti in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Lunga.
  • In data de 09.07.2011, in jurul orei 08.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia au depistat in zona de competenta, in localitatea Jimbolia, trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor trei la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre trei persoane, cu varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, dintre care un algerian, un marocan si un tunisian, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • In data de 09.07.2011, la ora 09.15, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat in zona de competenta, in apropierea comunicatiei rutiere Comlosu Mare - Teremia Mare doua persoane care nu aveau documente de identitate si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor doi la sediul Sectorului P.F., in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de un cetatean marocan, in varsta de 23 de ani si un cetatean din Burundi, cu varsta de 21 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • In dupa-amiaza zilei de 09.07.2011, in jurul orei 16.30, lucratori din cadrul aceluiasi Sector au depistat in zona de competenta cinci persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor cinci la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre cinci cetateni marocani, cu varste cuprinse intre 21 si 31 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • In dimineata acestei zile, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat in zona de competenta, in localitatea Comlosu Mare trei persoane care nu aveau documente de identitate si nu vorbeau limba romana. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor doi la sediul Sectorului P.F., in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de trei persoane, doi cetateni algeriei si un marcocan, cu varsta de 24 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
In timpul audierilor, persoanele in cauza au solicitat acordarea unei forme de protectie din partea statului roman, motiv pentru care a fost informata structura competenta, O.R.I. Timisoara pentru demararea procedurilor specifice.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana