10 mai 2012

16 migranti ascunsi pe platforma unui tren ce transporta autoturisme


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici au depistat si retinut saisprezece africani care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara ascunsi pe platforma unui tren care transporta autoturisme.
In data de 10.05.2012, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici, judetul Arad, au efectuat formalitatile de iesire din tara asupra unei garnituri de tren incarcate cu autoturisme, care avea ca destinatie finala localitatea Dodendorf (Germania). Cu aceasta ocazie, au depistat pe platforma vagoanelor, ascunse sub autoturismele transportate, saisprezece persoane care incercau sa iasa ilegal din tara.
Acestea au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul era format din 12 cetateni algerieni, doi tunisieni si doi marocani, cu varste cuprinse intre 18 si 36 de ani.
Din primele cercetari a rezultat ca persoanele in cauza au urcat in tren in triajul statiei C.F.R. Timisoara Nord (unde trenul a stationat cca. 25 min.), in aceasta dimineata, cu intentia de a iesi ilegal din Romania pentru a ajunge in Germania.
Politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana