11 mai 2012

32 migranti ascunsi pe platformele unor garnituri de tren, depistati in ultimele 24 de ore la Curtici


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici au depistat si retinut, azi noapte, saisprezece algerieni care incercau sa treaca ilegal frontiera romano - ungara ascunsi pe platforma unui tren care transporta autoturisme. Alte saisprezece persoane, cetateni algerieni, tunisieni si marocani, au fost depistate la Curtici de catre politistii de frontiera in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara, folosind aceeasi metoda.
In data de 11.05.2012, in jurul orelor 01.45, politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici, judetul Arad, au efectuat formalitatile de iesire din tara asupra unei garnituri de tren incarcate cu autoturisme, care avea ca destinatie finala Franta. Cu aceasta ocazie, au depistat pe platforma vagoanelor, ascunse sub autoturismele transportate, saisprezece persoane care incercau sa iasa ilegal din tara.
Acestea au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul era format din 16 cetateni algerieni, avand varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.
Din primele cercetari efectuate a rezultat ca persoanele in cauza au urcat in tren in triajul statiei C.F.R. Curtici, cu intentia de a ajunge in Franta.
Politistii de frontiera le-au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.
In cursul zilei de ieri, tot la Sectorul P.F. Curtici, jud. Arad, politistii de frontiera au depistat alte 16 persoane, cetateni algerieni, tunisieni si marocani, care au incercat sa iasa ilegal din tara ascunsi sub autoturismele transportate de o garnitura de tren, avand intentia sa ajunga in Germania.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana