17 mai 2012

Douazeci si doua de persoane retinute in ultimele 24 de ore


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat in ultimele 24 de ore, patru grupuri de migranti, formate din douazeci si doua de persoane, care fie incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia, fie sa treaca frontiera ilegal in Ungaria.In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
 • Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Jimbolia, Lunga si Sannicolau Mare au depistat in ultimele 24 de ore in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din saptesprezece persoane.
  Noua dintre migranti au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar ceilalti opt au fost retinuti la granita cu Ungaria, dorind sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
  Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. In cele trei cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Palestina, Algeria, Maroc, Tunisia si Nigeria, cu varste cuprinse intre 21 si 40 de ani.
  In cadrul primelor cercetari cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
 • O patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Gradinari, judetul Caras Severin, a observat cinci persoane, toti barbati, care se deplasau pe jos, pe DN 57. Cei cinci, toti de origine afro-asiatica, au fost depistati in zona de competenta, in apropierea statului vecin.
  In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din India si Maroc, cu varste cuprinse intre 19 si 37 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
  Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la frontiera sarbo-romana si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen.
Pe numele persoanelor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana