16 mai 2012

Flacara olimpica purtata de o politista de frontiera din Romania aflata in misiune Frontex


O politista de frontiera din Romania, aflata in misiune Frontex in Grecia in cadrul Operatiunii Comune Puncte Focale 2012, a avut onoarea de a fi purtatoarea tortei cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia si pana in afara P.T.F. Kipi, in interiorul Greciei.
In data de 14.05.2012, ora 12:00, in preambulul activitatilor pregatitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autoritatile grecesti, urmand traditia antica a evenimentului, au organizat, in cadrul traseului pe care flacara olimpica il urmeaza pana la locul de desfasurare al competitiilor sportive, trecerea flacarii olimpice prin P.T.F. Kipi, din Grecia in Turcia, ulterior simbolul continuandu-si drumul spre Londra.
Cu acest prilej, autoritatile elene au ales ca purtatoare a tortei cu flacara olimpica o politista de frontiera din Romania, ce se afla in misiune Frontex in Grecia, in cadrul "Operatiunii Comune Puncte Focale 2012", in P.T.F. Kipi.
Insotita de organizatori si un numeros public, politista de frontiera a purtat torta cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia si pana in afara P.T.F. Kipi, in interiorul Greciei.
Politista de frontiera este agent principal, lucreaza la Sectorul Politiei de Frontiera Oancea, judetul Galati si este incadrata in Politia de Frontiera Romana din anul 2005.
La sfarsitul evenimentului, jurnalistii care insoteau caravana flacarii olimpice au realizat un scurt interviu in care reprezentanta Politiei de Frontiera Romane si-a exprimat bucuria si mandria ca a avut onoarea de fi purtatoarea efemera a acestui simbol antic.
Onoarea de a fi aleasa o politista de frontiera din Romania pentru a purta torta cu flacara olimpica la frontiera Greciei cu Turcia reprezinta o apreciere a contributiei politistilor de frontiera romani la indeplinirea cu succes a misiunilor Frontex desfasurate in Grecia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana