14 mai 2012

Peste douazeci de africani retinuti la frontiera la sfarsitul saptamanii trecute


Politistii de frontiera timiseni au depistat la sfarsitul saptamanii trecute, sapte grupuri de migranti, formate din douazeci si trei de persoane, care fie incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia, fie sa treaca frontiera ilegal in Ungaria.
In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Lucratorii nostri din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, Lunga si Sannicolau Mare au depistat, in zona de competenta, sapte grupuri de migranti, formate din douazeci si trei de barbati.
Doisprezece dintre migranti au fost depistati la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara noastra, iar ceilalti unsprezece au fost retinuti la granita cu Ungaria.
Persoanele descoperite pe camp nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. In cele sapte cazuri s-a stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni din Algeria, Congo si Maroc, cu varste cuprinse intre 19 si 41 de ani, toti barbati.
O parte dintre persoane a declarat ca au ajuns cu trenul pana in localitatea Kikinda (Serbia), de unde si-au continuat calatoria cu un taxi pana in apropierea frontierei cu Romania, apoi au mers pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii. Au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen, unde intentionau sa ajunga.
Pe numele persoanelor au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana