4 octombrie 2013

Aproximativ 36.000 pachete de tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei, in cadrul carora au descoperit aproximativ 36.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 324.000 lei.
Pentru retinerea persoanelor implicate, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment.

Patru cetateni romani sunt cercetati de politistii de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Azi noapte, in jurul orei 02.00, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au observat un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in judetul Maramures, care se deplasa in mare viteza de la frontiera de stat catre D.N. 19.
    Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina pe raza localitatii Sapanta, ocazie cu care s-a constatat ca aceasta este condusa de Marian S., de 24, domiciliat in localitatea Campulung la Tisa.
    La controlul efectuat asupra autoturismului, in interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete care contineau tigari, pentru care soferul nu detinea documente legale.
    Autoturismul, tigarile precum si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 67.000 lei.
    Marian S. este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.
  • Ieri, 3 octombrie 2013, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 17.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, intr-o zona muntoasa, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportand colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, fugind in directii diferite.
    Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical, dar profitand de terenul accidentat, acestea au reusit sa fuga.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 16 colete ce contineau cantitatea de 8.444 pachete cu tigari Jin Ling de provenienta ucraineana, in valoare de 76.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Din primele cercetari a rezultat faptul ca la activitatea infractionala a participat si o persoana, cetatean roman, domiciliata pe raza judetului Maramures.
    In prezent se efectueaza cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, 03 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F Radauti au observat, in jurul orei 15.45, doua persoane care transportau de la frontiera de stat spre interiorul tarii (zona localitatii Bilca), mai multe colete voluminoase.
    In urma actiunii politistilor de frontiera s-a reusit retinerea celor doi barbati, ocazie cu care s-a stabilit ca acestia sunt cetatenii romani, P. Dumitru, in varsta de 36 ani si P. Vasile de 39 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Suceava.
    Totodata, la cercetarea terenului, au fost descoperite 8 baxuri ce contineau 4.500 pachete cu tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, pentru efectuarea cercetarii in comun a evenimentului.
    Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
    Intreaga cantitate de tigari in valoare de 45.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • In data de 03 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor din cadrul S.J.I.P.I. Satu Mare, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 20.00, o patrula P.F. aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontiera catre localitatea Camarzana.
    Imediat, lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza. Deoarece acestea nu s-a supus somatiilor prin voce, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale. Nici de aceasta data persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale si, profitand de intuneric si de terenul accidentat - impadurit, au reusit sa fuga.
    La fata locului au fost descoperite 30 de colete ce contineau cantitatea de 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 134.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte au depistat in localitatea Ruscova o persoana care transporta pe bicicleta un bagaj voluminos.
    La controlul efectuat asupra acestuia, in geanta au fost descoperite 259 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 2.300 lei, pentru care barbatul nu a putut prezenta documente de provenienta.
    Barbatul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana