28 octombrie 2013

Migranti ascunsi printre citrice, in portbagajul masinii sau retinuti la "frontiera verde", in timp ce intentionau sa treaca ilegal frontiera

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera romani au depistat 15 migranti, cetateni pakistanezi, sirieni, algerieni si unul din Irak, care incercau sa treaca ilegal frontiera prin diverse modalitati - ascunsi intr-un camion plin cu citrice, in portbagajul unei masini sau incercand sa treaca ilegal pe la frontiera verde, pe jos, peste camp.
  • In data de 26.10.2013, ora10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul polonez Barbara W., in varsta de 40 de ani, conducand un autocamion marca Iveco, cu numere de inmatriculare poloneze.
    In urma controlului amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport, echipa mixta compusa din politisti de frontiera romani si bulgari a depistat, in compartimentul marfa incarcat cu citrice, patru persoane de sex masculin care au declarat verbal ca sunt cetateni pakistanezi si ca nu detin niciun document de identitate.
    In urma cercetarilor, s-a stabilit ca migrantii au plecat din Pakistan in urma cu aproximativ doua luni pe ruta Iran - Turcia - Grecia, unde au stat ascunsi intr-o casa parasita, urcandu-se apoi intr-o parcare in camionul polonez.
    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar incheiat, cele patru persoane au fost preluate de autoritatile de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In data de 26.10.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pentru a iesi din tara un cetatean turc, Kaya A., in varsta de 40 de ani, conducand un autoturism marca Audi A3.
    La controlul masinii, lucratorii nostri au descoperit, ascunsa, in portabagaj, in spatele unor valize si acoperita cu o haina, o femeie. In urma verificarilor, s-a stabilit ca aceasta este cetatean turc, se numeste Gulsun A., are 39 de ani si a intrat legal in Romania in urma cu o zi. Femeia a declarat ca intentiona sa ajunga in Spatiul Schengen.
  • Azi noapte, in jurul orei 01.00, lucratorii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au depistat, pe camp, un grup de migranti, format din patru barbati.
    Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei. S-a stabilit ca barbatii depistati sunt cetateni din Pakistan, Algeria si Siria, cu varste cuprinse intre 26 si 29 de ani.
    In cadrul primelor cercetari, cu totii au declarat ca intentia lor este de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza.
  • Seara trecuta, in jurul orei 22.00, la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Arad au fost primite informatii despre un grup de migranti care intentioneaza sa treaca ilegal frontiera.
    Astfel, o echipa operativa din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici a declansat o actiune si a depistat patru persoane, trei barbati si o femeie, care se deplasau cu un taximetru spre frontiera.
    Dupa legitimarea celor in cauza s-a stabilit ca trei dintre ei sunt cetateni sirieni si unul irakian, toti solicitanti de azil in tara noastra, care incercau sa iasa ilegal din Romania.
  • In aceeasi seara, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Girisu de Cris - Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea - au oprit pe raza localitatii Tarian, aflata de 3 km distanta de frontiera, un alt taximetru care se indrepta spre Ungaria si in care se aflau, ca pasageri, doi barbati.
    In urma legitimarii acestora lucratorii nostri au constatat ca nu poseda documente si i-au condus la sediu pentru verificari.
    Astfel, s-a stabilit ca cei doi sunt cetateni afgani, ambii in varsta de 27 de ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga ilegal in Elvetia.

Cei in cauza sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cazurilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana