13 octombrie 2013

Minor ascuns pentru a fi scos ilegal din tara

Politistii de frontiera timiseni au depistat o persoana minora ascunsa intr-un autoturism, pe care mama intentiona sa o scoata ilegal din Romania, pentru ca nu avea documente de calatorie.

In noapte de 11 / 12.03.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Nicolae B., in varsta de 67 ani, sofer al unui autoturism marca Volkswagen, inmatriculat in Romania. Acesta era insotit de alte trei persoane.
Politistii de frontiera, avand suspiciuni cu privire la faptul ca una din persoanele din mijlocul de transport ar ascunde ceva intre bancheta din spate si scaunul soferului, au efectuat un control fizic asupra autovehiculului. Cu aceasta ocazie, a fost gasit ascuns un copil in varsta de 1 an.
Din declaratiile persoanelor si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoana ascunsa este copilul pasagerei Laura A, in varsta de 20 ani. Aceasta intentiona sa-l duca cu ea in Franta si a recurs la aceasta metoda deoarece minorul un are documente de calatorie si procura notariala din partea tatalui.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si cercetarii soferului sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si pe Laura A., sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana