8 octombrie 2013

Carutasi contrabandisti opriti cu focuri de arma

Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 18.400 pachete tigari de contrabanda, in valoare totala de 166.455 lei, transportandu-le de la malul raului Prut cu ajutorul unui atelaj hipo.

In data de 07 octombrie a.c., in jurul orei 20.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Stanca si S.T.P.F. Botosani, aflati in executarea unei misiuni de supraveghere pe directia localitatii Ripiceni, au observat o ambarcatiune care se deplasa dinspre malul moldovenesc al raului Prut, spre cel romanesc unde au fost aruncate mai multe colete.
Pe malul romanesc al raului Prut astepta un atelaj hipo in care se aflau doua persoane. Acestea au incarcat coletele in atelaj iar apoi au inceput deplasarea catre DN 24C, Ripiceni - Stanca.
In acel moment, politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea celor doua persoane, dar deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase noua focuri de arma in plan vertical, fara a fi produse victime sau pagube materiale.
In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au identificat cele doua persoane ca fiind Neculai C., in varsta de 38 de ani si Marian C., in varsta de 40 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani.
In cadrul primelor cercetari, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi au preluat de la malul raului Prut doisprezece colete cu tigari pe care le-au incarcat in atelaj si le-au transportat pana in apropierea localitatii Ripiceni, unde au fost retinuti de catre politistii de frontiera.
Totodata, s-a mai stabilit ca cele 12 colete contineau cantitatea de 18.410 pachete tigari, marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare totala de 166.454 lei.

Cele doua persoane au fost retinute pentru 24 de ore, pe numele lor fiind intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana