3 octombrie 2013

Peste 500.000 pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute descoperite la frontiera

Politistii de frontiera timiseni impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, intr-un tir ce transporta, conform documentelor de insotire a marfii, tigari din Letonia pentru o firma din Republica Moldova cu sediul in Serbia, 550.000 pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute.

Vineri, 27.09.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul lituanian Alvydas L., in varsta de 44 ani, sofer al unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, tigari din Lituania pentru o firma din Republica Moldova cu sediul in Serbia.
Actionand in baza unei analize de risc si existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de insotire a marfii, dar si cu privire la marfa transportata, politistii de frontiera, impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Moravita si cu sprijinul ofiterilor specialisti din cadrul Serviciului de Combatere a Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Timisoara, au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport.
Cu aceasta ocazie au fost descoperite mai multe cutii din carton, ce contineau 1.100 baxuri tigari (550.000 pachete tigari) marca Airlife, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuala (lipsa inscrisurilor specifice produselor de marca, a insemnelor de producator etc.).
In urma verificarilor efectuate la societatile comerciale implicate in transportul de tigari, a fost confirmat faptul ca documentele de insotire a marfii sunt false.
In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu avea cunostinta despre faptul ca documentele de insotire a marfii sunt false si bunurile transportate, a caror valoare de piata se ridica la suma de aproximativ 6.600.000 lei, daca ar fi originale, sunt susceptibile a fi contrafacute.
Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, impreuna cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Timisoara, continua cercetarile in vederea stabilirii autenticitatii produselor mentionate si depistarii persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Bunurile urmeaza a fi retinute in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, daca se constata ca acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuala, iar cetateanul lituanian va fi cercetat pentrusavarsirea infractiunii de folosirea la autoritatea vamala a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana