18 octombrie 2013

Tigari transportate cu sania sau cu barca peste frontiera

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au descoperit si confiscat 10.485 pachete cu tigari, in valoare de peste 100.000 lei, pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in tara.
La granita cu Ucraina, politistii de frontiera au depistat mai multe persoane care transportau, cu ajutorul unei sanii improvizate, din lemn, pe care o trageau pe frunze si terenul umed, peste 7.400 pachete de tigari.
La Radauti-Prut, politistii de frontiera au retinut trei cetateni moldoveni care trecusera, peste raul Prut, 3.000 pachete de tigari de contrabanda, cu ajutorul unei barci pneumatice.
  • Ieri, 17 octombrie a.c., in jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul S.P.F. Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei a observat, intr-o zona muntoasa impadurita, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
    Cei doi politisti de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si vegetatia abundenta, au fugit in padure.
    Imediat au fost demarate cercetarile in vederea depistarii persoanelor implicate, fiind identificat un barbat de pe raza judetului Maramures, care a participat la activitatea infractionala.
    La fata locului au fost descoperite 15 colete ce contineau 7.485 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 67.000 lei, care au fost transportate de la linia de frontiera cu ajutorul unei sanii improvizate, din lemn, ce fusese trasa de persoanele in cauza, pe frunzele si terenul umed.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari precum si sania au fost ridicate in vederea confiscarii.
    In prezent, se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi, impreuna cu autoritatile Politiei de Frontiera din Republica Moldova, au declansat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun.
    In cadrul acestei actiuni, in jurul orelor 21.30, in apropierea drumului national ce face legatura intre Radauti Prut si Horodistea, lucratorii nostri au descoperit si retinut trei persoane de sex masculin care transportau trei colete voluminoase.
    Cei trei barbati, care nu aveau documente de identitate, au fost condusi la sediul S.P.F. Radauti Prut pentru continuarea cercetarilor. Barbatii au fost identificati ca fiind cetateni moldoveni, cu varste de 18 respectiv 19 ani, iar cele trei colete cu tigari contineau 3.000 pachete tigari marca Ritm, cu timbru R. Moldova.
    Pe timpul cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin s-a stabilit ca cele trei persoane au trecut cu ajutorul unei barci pneumatice coletele cu tigari peste raul Prut, cu intentia de a le comercializa pe teritoriul Romaniei.
    In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.

In ambele cazuri, tigarile, in valoare de peste 100.500 lei, au fost retinute in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana