3 octombrie 2013

Autoturism plin cu tigari de contrabanda retinut la frontiera romano-ucraineana

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat doua persoane care au incercat sa introduca ilegal in Romania peste frontiera de stat 12.500 pachete cu tigari de contrabanda.Tigarile, in valoare de aproximativ 125.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta respectiv complicitate la contrabanda in forma agravanta.

In ziua de 2 octombrie a.c, la nivelul S.P.F. Brodina, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orelor 17.30, lucratorii nostri au depistat, pe raza localitatii Ulma, un autoturism marca Mitsubishi Pajero inmatriculat in Marea Britanie, despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda.
S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul in cauza, moment in care soferul masinii a demarat in tromba pe un drum forestier din apropiere.
Imediat, politistii de frontiera au trecut la urmarirea acestuia, folosind semnalele acustice si luminoase, la scurt timp autoturismul fiind descoperit abandonat in curtea unui imobil aflat in constructie.
In interiorul acestuia, au fost observate mai multe colete invelite in folie neagra, ce contineau tigari de contrabanda.
In urma cercetarilor efectuate au fost identificate doua persoane implicate in activitatea infractionala, Stefan M., in varsta de 42 ani, conducatorul autoturismului in cauza, si Petru B., de 36 ani, care avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari, ambii domiciliati pe raza judetului Suceava.
Autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost dus la sediul S.P.F. Brodina unde, in urma inventarierii coletelor din interiorul acestuia, s-a constatat ca este vorba despre 12.500 pachete de tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 125.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina in vederea continuarii cercetarilor.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele lui Stefan M. acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar lui Petru B. sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
Cercetarile sunt continuate in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana