23 octombrie 2013

Tigari de contrabanda depistate la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
Patru barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.
  • Ieri, 22 octombrie a.c., in jurul orei 09.00, un echipaj din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei a observat, intr-o zona muntoasa impadurita, trei persoane care transportau colete voluminoase, pe un drum forestier, inspre interiorul tarii.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga.
    Barbatii au fost retinuti imediat de catre lucratorii nostri si identificati ca fiind Nicoale M, de 20 ani, Valentin D., de 28 ani si Nicolae A., de 28 ani, toti domiciliati pe raza judetului Maramures.
    La fata locului au fost descoperite patru colete care contineau tigari de provenienta ucraineana marca Viceroy, Jing Ling si Chesterfield.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu tigari, in valoare de 17.900 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

  • Marti, 22 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas, in cooperare cu politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei si Sarasau, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    In cadrul actiunii, in jurul orei 08.00, in localitatea Negresti Oas, politistii de frontiera au oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen, care era condus de un maramuresean in varsta de 37 ani.
    La controlul efectuat asupra autoturismului, lucratorii nostri au descoperit, in portbagajul masinii, 2.980 pachete de tigari marca Jin Ling, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 13.339 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    Acum, soferul este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana