23 octombrie 2013

Aproximativ 7.000 de tigarete de contrabanda confiscate de politistii de frontiera in Portul Constanta

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 7.000 de tigarete de contrabanda, aduse de un marinar strain in Portul Constanta.

In data de 22.10.2013 politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au oprit pentru control, in Portul Constanta, un autoturism marca Cielo, inmatriculat in Bucuresti, in care se aflau trei persoane de sex masculin.
In urma controlului, in bagajele personale ale unui cetatean strain, in varsta de 38 ani, au fost gasite 5.040 tigarete de marci diferite, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
Cercetarile au stabilit faptul ca respectivul barbat este de cetatenie egipteana si detine functia de marinar pe o nava, sub pavilion Cambodgia, ancorata in Portul Constanta.
Politistii de frontiera, alaturi de lucratori vamali si reprezentanti ai Capitaniei Zonale Constanta, au efectuat un control amanuntit la bordul navei respective, descoperind ascunse si nedeclarate, in cabina marinarului egiptean, alte 1.600 de tigarete.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de tigarete, in valoare de aproximativ 2.000 lei, urmand a-l cerceta pe marinarul egiptean pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu produse din tutun, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 1 si 3 din Legea 86/2006.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana