14 ianuarie 2014

12 focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti agresivi la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas si Sarasau au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei, in cadrul careia au descoperit 24.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 214.000 lei.
Patru cetateni, un roman si trei ucraineni, sunt cercetati de politistii de frontiera pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale prin voce si mai mult, au incercat sa atace cu bate si lemne echipajele Politiei de Frontiera, a fost necesara folosirea, conform legii, a armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment.

Ieri, 13 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, judetul Satu Mare, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 09.30, lucratorii nostri au observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina in Romania, pe directia localitatii Moiseni, transportand in spate, colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la somarea barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin.
Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile verbale, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.
In urma actiunii, s-a reusit retinerea unei persoane, un cetatean roman, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 48 colete ambalate in folie de culoare neagra.
Cu ajutorul cainelui de urma, lucratorii nostri au mai descoperit si retinut un cetatean ucrainean.
Imediat, politistii de frontiera din cadrul sectorului vecin, S.P.F. Sarasau, judetul Maramures, au actionat in sprijinul colegilor de la S.P.F. Negresti Oas, reusind interceptarea contrabandistilor in apropierea frontierei cu Ucraina.
Deoarece cei in cauza au devenit agresivi, atacandu-i pe politistii de frontiera cu bate si lemne, politistii de frontiera au executat, conform legii, 10 focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel imobilizarea si retinerea a doi cetateni ucraineni.
Celelalte persoane au fugit pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, care au comunicat ca, in urma investigatiilor, au retinut 3 cetateni ucraineni si au depistat 15 colete cu tigari.
Cele patru persoane retinute de politistii de frontiera romani au fost conduse la sediul sectorului in vederea stabilirii identitatii, acestea fiind Vasile S., de 37 ani, domiciliat in judetul Maramures, I. H. de 17 ani, Mzhailovyci K. de 25 ani si Ivanovyci P. de 37 ani, domiciliati in Ucraina.
In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 24.000 pachete tigari, marca Jin Ling, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 214.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Cei patru barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, urmand sa fie prezentati Parchetului de le langa Judecatoria Negresti Oas cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana