20 ianuarie 2014

Zece cetateni straini cu documente false, depistati la P.T.F. Calafat


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au depistat zece persoane - un cetatean sirian, trei libanezi si sase cetateni azeri - care intentionau sa intre ilegal in Romania folosind documente false sau apartinand altor persoane.
  • In data de 18.01.2014, ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, calatorind cu un autoturism marca BMW, o persoana de sex masculin care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate germana.
    Procedand la verificarea documentului, lucratorii nostri au constatat ca persoana prezenta la control nu corespunde cu cea din document. In urma cercetarilor s-a stabilit ca acesta este cetateanul sirian Yakub D., in varsta de 25 ani, care a declarat ca si-a procurat cartea de identitate de la un cetatean bulgar ale carui date de identitate nu le cunoaste, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
  • O zi mai tarziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-au prezentat, pe sensul de intrare in tara, calatorind cu un autoturism marca VW Golf inmatriculat in Polonia, trei persoane care au prezentat la controlul de frontiera carti de identitate poloneze.
    Procedand la verificarea documentelor, politistii de frontiera au constatat ca acestea sunt false. In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei in cauza sunt cetateni libanezi, cu varste cuprinse intre 12 si 45 ani. Acestia au declarat ca si-au procurat documentele de calatorie de la un cetatean bulgar ale carui date de identitate nu le cunosc, cu scopul de ajunge intr-un stat din vestul Europei.
  • Cateva ore mai tarziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui microbuz marca Ford inmatriculat in Germania, cetateanul grec Rompert N., in virsta de 44 ani. Acesta era insotit de sase persoane care au prezentat la controlul de frontiera pasapoarte cu insemne germane si elene.
    Procedand la verificarea documentelor, politistii de frontiera au constatat ca persoanele prezente la control nu corespund cu cele din fotografii. In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei in cauza sunt cetateni azeri, cu varste cuprinse intre 16 si 75 ani. Acestia au declarat ca au platit cate 500 de euro fiecare pentru a ajunge din tara de origine in Turcia, iar in Romania au incercat sa ajunga ilegal cu ajutorul soferului microbuzului. Destinatia lor era un stat din vestul Europei.
Conform protocolului romano-bulgar, persoanele si documentele au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana