6 ianuarie 2014

Noua migranti sirieni descoperiti la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu au depistat in perioada sarbatorilor de iarna noua migranti sirieni care au incercat sa intre ilegal in tara pe la frontiera verde, ascunsi in mijloace de transport, respectiv folosindu-se de documente de calatorie apartinand altor persoane.
  • In data de 30.12.2013, ora 22.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, judetul Dolj, au observat pe directia km flv 800, cu ajutorul aparaturii din dotare, o ambarcatiune care traversa fluviul Dunarea dinspre Bulgaria spre Romania si din care au coborat patru persoane.
    Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a condus persoanele in cauza la sediul S.P.F. Calafat pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit ca acestea sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 37 ani. In cadrul primelor cercetari s-a stabilit faptul ca migrantii au plecat la inceputul lunii decembrie din Siria si au platit unor calauze suma de 6.000 de persoana pentru a ajunge in Germania.
    De asemenea, in apropierea locului unde a fost observat grupul de persoane a fost depistat un taxi, condus de cetateanul roman Marian A., in varsta de 35 ani, care avea rolul de a-i transporta pe cei patru migranti pana in municipiul Timisoara.Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor sirieni dosare penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, iar soferului pentru racolarea, indrumarea sau calauzirea uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat. Conform protocolului romano-bulgar, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In data de 04.01.2014, ora 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, cetateanul bulgar Goshev I., in varsta de 33 ani, la volanul unui autoturism marca Renault Laguna.
    Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au constatat ca portbagajul acestuia nu se deschide, fiind blocat din interior cu un cablu. Dupa desfacerea spatarului scaunului din spate, in interiorul portbagajului au fost descoperiti cetatenii sirieni Khalil Y. si Allahib A., in varsta de 30, respectiv 21 ani. Acestia au declarat ca s-au ascuns in portbagajul autoturismului fara stirea soferului, scopul lor fiind acela de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si conform protocolului romano-bulgar, cetatenii sirieni au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In data de 01.01.2014, ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pe sensul de intrare in tara, calatorind cu un autoturism marca Mercedes, trei persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontiera pasapoarte daneze si suedeze.
    Procedand la verificarea documentelor,lucratorii nostri au constatat ca persoanele prezente la controlul de frontiera nu corespund cu cele din fotografii. In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei trei sunt cetateni sirieni cu varste cuprinse intre 13 si 45 ani, iar pasapoartele si le-au procurat din Istanbul contra sumei de 3.000 dolari, cu scopul de a ajunge in Suedia.
    Conform protocolului romano-bulgar, persoanele si documentele au fost predate Politiei de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana