27 ianuarie 2014

Tigari de contrabanda trecute peste raul Prut cu ajutorul unei sfori, confiscate la Romanesti


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, in cooperare cu politistii de la Postul de Politie Romanesti, au depistat si retinut patru cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in Romania, peste raul Prut, 53.340 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova.
Tigaretele, in valoare de 24.243 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, in cauza fiind intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

In data de 25.01.a.c., in jurul orei 16.00, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti, in cooperare cu politisti de la Postul de Politie Romanesti, judetul Botosani, au declansat o actiune comuna pe linia prevenirii si combaterii contrabandei si a traficului ilicit cu produse accizabile din tutun.
Pe timpul actiunii au fost descoperite, pe directia localitatii de frontiera Damideni, doua persoane de sex masculin, identificate ca fiind cetatenii romani Gheorghe B. si Florin B., in varsta de 36, respectiv 20 ani, care transportau doua colete voluminoase invelite in folie de polietilena.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cele doua colete ce contineau 53.340 tigarete marca Ritm Clasic, au fost trecute peste raul Prut din R. Moldova in Romania, cu ajutorul unei funii, de alti doi cetateni romani, Daniel L. si Daniel D., in varsta de 26, respectiv 22 ani.
Tigaretele in valoare de 24.243 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar pe numele celor patru barbati politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera ala R. Moldova pentru cercetarea in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana