17 ianuarie 2014

Proprietarul unui imobil perchezitionat de politistii de frontiera a dat foc tigarilor de contrabanda, provocand un incendiu


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat doua perchezitii domicilare pe raza municipiului Constanta, in urma carora au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 20.621 tigarete netimbrate si au indisponibilizat, in vederea continuarii cercetarilor, un autoturism marca Opel Astra si 50 litri de motorina.
In timpul perchezitiilor, proprietarul imobilului a incercat sa distruga tigaretele, dandu-le foc, fapt pentru care a fost solicitata interventia reprezentantilor I.S.U. Dobrogea pentru stingerea incendiului.

In data de 16.01.2014 politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune de prevenire si combatere a traficului cu produse din tutun in zona de competenta.
Astfel, pe raza municipiului Constanta, politistii de frontiera au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetateanul roman O.N., in varsta de 42 ani.
In autoturism au fost gasite 13.000 de tigarete netimbrate pentru care conducatorul auto nu a putut prezenta deocumente justificative.
Extinderea cercetarilor a stabilit faptul ca respectivul conducator auto a achizitionat tigaretele de la un alt cetatean roman, B.L.S, in varsta de 34 ani.
Pentru continuarea cercetarilor politistii de frontiera au solicitat mandate de perchezitie la doua imobile din municipiul Constanta.
In locatiile respective au fost descoperite alte 7.621 de tigarete netimbrate de diferite marci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale.
In timpul actiunii politistilor de frontiera, proprietarul celor doua imobile a incercat sa distruga tigaretele prin ardere.
Deoarece in imobile exista si o cantitate de motorina, politistii de frontiera au solicitat interventia I.S.U. Dobrogea, care a deplasat la fata locului un echipaj de interventie care a stins incendiul.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea continuarii cercetarilor intreaga cantitate de tigarete, evaluata la aproximativ 10.000 lei, autoturismul Opel Astra in valoare de aproximativ 2.000 euro, precum si o cantitate de 50 litri de motorina.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, prin detinere, transport si comercializarea marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca provin din contrabanda si evaziune fiscala, prin detinerea in afara antrepozitului fiscal a unei cantitati de produse accizabile suspuse marcarii, nemarcate si marcate necorespunzator peste limita a 10.000 tigarete.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana