30 ianuarie 2014

Trei autoturisme de lux confiscate la frontiera


Politistii de frontiera au depistat trei autoturisme - doua BMW si un Audi A4 in valoare totala de aproximativ 26.000 euro, care figurau ca fiind furate sau erau cautate de autoritatile de politie din Uniunea Europeana.
  • In data de 28.01.2014, in jurul orei 23.30, in P.T.F. Vama Veche jud. Constanta, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman G.G., in varsta de 43 ani, la volanul unui autoturism marca BMW X5.
    In urma verificarilor efectuate de politistii de frontiera in bazele de date, s-a constatat faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Slovacia.
    Persoana in cauza, domiciliata pe raza municipiului Constanta, a declarat faptul ca a achizitionat autoturismul de la un cetatean roman, fara a cunoaste faptul ca acesta este furat.
  • Tot in data de 28.01.2014, in jurul orelor 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul turc Fahrettin Y., in varsta de 51 ani, conducand un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in Germania.
    Cu ocazia controlului de frontiera, soferului i s-au solicitat si documentele masinii.
    Cetateanul turc a prezentat un certificat de inmatriculare eliberat de autoritatile germane in care este specificat ca proprietar un cetatean german.
    In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul figureaza semnalat ca bun cautat ca proba in procedura penala, alerta emisa de autoritatile din Germania, in data de 09.01.2014.
    Fata de cele constatate, soferul a declarat ca a imprumutat masina de la proprietar, in luna noiembrie 2013, contra sumei de 100 de euro si nu avea cunostinta despre situatia prezentata.
  • La data de 29.01.2014, in jurul orei 21.00, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera un cetatean roman in varsta de 23 ani, din jud. Constanta la volanul unui autoturism marca BMW 560.
    Impreuna cu acesta, in autoturism se afla si cetateanul roman Gheorghe G., in varsta de 61 ani, din jud. Constanta, proprietarul declarat al masinii.
    Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au solicitat si documentele autoturismului.
    Soferul a prezentat un certificat de inmatriculare eliberat de autoritatile romane in care este specificat ca proprietar un cetatean roman, altul decat Gheorghe G., fapt ce a trezit suspiciuni lucratorilor nostri.
    Astfel, s-a procedat la verificari in bazele de date si in cooperare cu Punctul Comun de Contact Cenad, stabilindu-se faptul ca autoturismul figureaza semnalat in Ungaria cu mentiunea confiscare, fiind obiectul unui dosar penal de delapidare, alerta emisa, de autoritatile din Ungaria, in data de 13.11.2008.
    Fata de cele constatate, Gheorghe G. a declarat ca a cumparat autoturismul de la un conational din jud. Suceava si nu cunoaste faptul ca autoturismul respectiv ar fi cautat de autoritatile maghiare.
Cele trei autoturisme, in valoare totala de 26.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul Grupului de Nave Mangalia, respectiv la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, pana la finalizarea cercetarilor.
Persoanelor in cauza le-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt, respectiv tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana