20 ianuarie 2014

Minora ascunsa intr-un autoturism inmatriculat in Spania, depistata la frontiera


Politistii de frontiera bihoreni au descoperit o minora care fusese ascunsa de mama sa intr-un autoturism, in spatele banchetei soferului, cu intentia de a fi trecuta ilegal frontiera romano-maghiara.

In data de 18.01.2014, in jurul orei 16.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors - jud. Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul spaniol Juan C.Q., in varsta de 62 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Spania.
In autoturism mai calatoreau ca pasageri inca trei persoane adulte, o femeie si doi barbati, toti cetateni romani cu domiciliul pe raza judetelor Braila si Bihor.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera bihoreni au descoperit o minora ascunsa in spatele banchetei soferului.
Lucratorii nostri au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit faptul ca minora, in varsta de 7 ani, este copilul femeii aflata in autoturism si este din jud. Bihor.
Mama minorei a declarat ca este divortata si ca detine custodia minorei. Femeia si-a motivat gestul prin faptul ca a constatat disparitia pasaportului minorei atunci cand s-a hotarat sa plece din tara cu aceasta si a decis atunci sa incerce sa o scoata ilegal din tara cu complicitatea soferului.
In cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
Minorei nu i s-a permis iesirea din tara si a ramas in custodia mamei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana