6 ianuarie 2014

Autoturism plin cu tigari de contrabanda, blocat in trafic la Dersca


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau 8.000 pachete tigari cu timbru de acciza R. Ucraina si Rusia. Tigaretele, in valoare de 72.235 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, in cauza fiind intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
 In data de 02 ianuarie 2014, in jurul orei 16.40, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi au observat, in localitatea de frontiera Dersca, doua persoane care incarcau mai multe colete intr-un autoturism marca Audi.
Soferul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al politistilor de frontiera, deplasandu-se catre centrul localitatii Dersca, unde a fost blocat in trafic de o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Dorohoi.
Politistii de frontiera au retinut cele doua persoane care se aflau in autoturism, cetatenii romani Gheorghe B., de 46 de ani si Dumitru N., de 50 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Iasi.
La controlul efectuat asupra autoturismului, a fost descoperita cantitatea de 8000 pachete tigari marca Monte Carlo cu timbru de acciza R. Ucraina si Rusia, ascunse in portbagajul autoturismului si pe bancheta din spate a acestuia.
Cei doi cetateni au declarat ca au achizitionat tigarile din localitatea Dersca, de la diverse persoane de nationalitate ucraineana, in scopul comercializarii in localitatea Dorohoi.
Pe numele celor doi barbati politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Autoturismul marca Audi, in valoare de 20.115 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, iar cantitatea de tigari in valoare de 72.235 lei a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.
Fata de cei doi cetateni s-a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana