6 ianuarie 2014

Tigari in valoare de 220.000 lei confiscate de catre politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in ultimele 24 de ore, aproximativ 24.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 220.000 lei.
Un tanar de 25 de ani din jud. Satu Mare este cercetat pentru contrabanda, autoturismul folosit in activitatea infractionala a fost indisponibilizat, iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata.
  • Azi dimineata, in jurul orei 6.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, jud. Maramures, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa raului Tisa, din Ucraina in Romania, pe care ulterior le-au incarcat intr-un autoturism aflat in imediata apropiere a frontierei de stat.
    Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit catre teritoriul statului vecin, iar soferul autoturismului marca Peugeot, inmatriculat in judetul Satu Mare, a demarat in tromba.
    Drept urmare, un alt echipaj al politiei de frontiera a interceptat masina in cauza, la intrarea in localitatea Campulung la Tisa, dar soferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre lucratorii nostri, a abandonat autoturismul si a fugit.
    S-au luat masuri de monitorizare a zonei in vederea depistarii conducatorului auto, iar la scurt timp acesta a fost identificat ca fiind Z. Vasile de 25 de ani, domiciliat in judetul Satu Mare.
    De asemenea, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului si depistarii tuturor persoanelor implicate.
    In autoturism, politistii de frontiera au descoperit 27 de baxuri cu tigari, de provenienta ucraineana, care contin 13.500 pachete tigari, marcile Jin Ling si Viceroy.
    Satmareanul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 120.000 lei, precum si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Brodina, judetul Suceava, au descoperit, abandonate, in apropierea frontierei de stat 21 de baxuri ce contineau 10.460 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 100.000 lei.
    In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana