11 ianuarie 2014

Actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari, desfasurata cu focuri de arma


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 80.170 pachete cu tigari, in valoare de peste 180.000 de euro.
Politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical pentru oprirea unei masini condusa de un contrabandist.

Ieri, 10 ianuarie a.c., la nivelul S.P.F Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat, pe directia localitatii Falcau, jud. Suceava, la aproximativ 2 km de linia de frontiera, un autoturism de teren care se deplasa, de la frontiera de stat spre comuna Brodina.
Drept urmare, politistii de frontiera au procedat la interceptarea autoturismului, insa soferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au executat mai multe focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Profitand de terenul accidentat, de conditiile meteo si intuneric, soferul a abandonat autoturismul si a fugit de la fata locului, in zona impadurita.
S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinerii conducatorului auto. Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.
In autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, cu numere de inmatriculare specifice Irlandei, lucratorii nostri au descoperit mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
Pe timpul cercetarilor si in urma activitatilor specifice desfasurate, politistii de frontiera au mai descoperit in zona mai multe colete cu tigari. In urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 81.170 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de peste 811.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii si se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana