23 ianuarie 2014

O familie de migranti din Siria, doi facilitatori sirieni si doi complici depistati de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat o familie de sirieni, formata din doi adulti si un copil, care a incercat sa intre ilegal in tara, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.
Migrantii sirieni au beneficiat de ajutorul a doi facilitatori, cetateni sirieni rezidenti in Bucuresti, care intrasera legal in tara prin P.T.F. Ostrov cu un autoturism marca Mercedes C 220, inmatriculat in Romania.
Pe teritoriul Romaniei, familia de sirieni a beneficiat de complicitatea altui cetatean sirian si a sotiei acestuia, cetatean roman, care i-au transportat cu un autoturism marca Mercedes model E 220.

In data de 22.01.2014, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov au desfasurat, in baza unei informatii, o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 13.10, politistii de frontiera au oprit pentru control, in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov, un autoturism marca Mercedes model E 220, inmatriculat in Romania, in care se aflau opt persoane.
In autoturism se aflau doi barbati, doua persoane de sex feminin si patru copii, care au declarat ca sunt cetateni romani si sirieni.
In urma verificarilor a rezultat faptul ca trei dintre pasageri, care formeaza o familie de cetateni sirieni, un barbat de 34 ani, o femeie de 23 ani si un copil de 3 ani, au trecut pe jos ilegal frontiera verde dinspre R. Bulgaria. Acestia au fost preluati din apropierea frontierei de soferul autoturismului, un cetatean sirian de 40 ani, insotit de sotia acestuia, cetatean roman, in varsta de 32 ani, care erau insotiti de trei copii minori.
Extinderea cercetarilor a condus la oprirea unui alt autoturism marca Mercedes C 220, inmatriculat in Romania, in care se aflau doi cetateni sirieni cu varste de 46 respectiv 49 ani, rezidenti in Bucuresti.
Din verificari s-a stabilit ca unul dintre sirienii aflati in autoturismul Mercedes C 220, ruda cu familia de migranti, a luat legatura telefonic cu soferul autoturimului Mercedes E 220, pe care l-a rugat sa-i preia pe conationalii sai.
Cei doi cetateni sirieni si-au continuat calatoria spre Romania, trecand legal prin P.T.F. Ostrov, cu scopul de a prelua, din apropierea frontierei, familia de sirieni care trecuse in mod ilegal, pentru a o transporta intr-o tara din spatiul Schengen.
Cercetarile au scos la iveala faptul ca cetatenii sirieni din autoturismul Mercedes C 220 au facilitat transportul familiei de sirieni pe ruta Siria - Libia - Turcia - Bulgaria - Romania, destinatia finala a calatoriei fiind o tara din spatiul Schengen.
In cauza, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, cetatenilor sirieni care au intrat ilegal in Romania, cetateanului sirian si sotiei acestuia, cetatean roman, actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta de art. 26 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cei doi cetateni sirieni rezidenti in Bucuresti sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, fapta prevazuta de art. art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001
Cei trei migranti vor fi predati la finalizarea cercetarilor, autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana