7 ianuarie 2014

O noua captura de peste jumatate de milion pachete cu tigari, in Portul Constanta Sud Agigea


   In cadrul unei actiuni desfasurate in Portul Constanta Sud Agigea, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au indisponibilizat 10.500.000 tigarete (525.000 pachete tigari) care erau destinate pietei negre de desfacere.
Tigaretele erau incarcate din Malta si aveau ca destinatie R. Ucraina, insa din verificari s-a stabilit ca documentele marfii sunt falsificate si firma destinatara din Marea Britanie este fantoma.

In ziua de 06.01.2014, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, in Portul Constanta Sud Agigea, un container incarcat cu tigari care fusese incarcat in Malta si avea ca destinatie R. Ucraina.
Din verificarile efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca documentele de insotire a marfurilor sunt suspecte a fi falsificate si societatea comerciala care achizitionase tigaretele este o firma fantoma din Marea Britanie.
In urma controlului efectuat de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali ai Biroului Vamal Constanta Sud, au fost descoperite 1.050 baxuri cu tigari (10.500.000 tigarete) marca Ashima, cu o valoare de aproximativ 5.250.000 lei.
A fost luata masura indisponibilizarii acestora si lasarea in custodia liniei de shipping pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor si luarea masurilor legale ce se impun.
Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 273 din Legea 86 / 2006 actualizata privind Codul Vamal.
Informatie de background:
In cadrul unei actiuni desfasurate in data de 19.12.2013, tot in Portul Constanta Sud Agigea, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au indisponibilizat alte 10.500.000 tigarete (525.000 pachete tigari) din marcile Ashima si Marble, care erau destinate de asemenea pietei negre de desfacere.
Tigaretele erau incarcate din Malta si aveau ca destinatie R. Ucraina, insa din verificari s-a stabilit faptul ca documentele marfii sunt falsificate si firma destinatara din Marea Britanie este una fantoma.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana