15 ianuarie 2014

Aproximativ 370 kilograme peste confiscat de politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand trei cetateni romani care detineau cantitatea de 368,7 kilograme peste fara documente justificative.

In data de 14.01.2014, in jurul orei 12.30, politistii de frontiera tulceni i-au depistat in zona de competenta pe N.M.N. de 47 ani si I.I. de 32 ani, cu domiciliul pe raza judetului Tulcea, care aveau asupra lor cantitatea de 87, respectiv 44 kilograme peste. din speciile caras si fitofag, fara a detine documente legale.
In aceeasi zi, in jurul orei 19.45, politistii de frontiera din cadrul P.P.F. Midia, au oprit pentru control in zona de competenta, o autoutilitara marca Fiat Ducato, condusa de T.F., in varsta de 53 ani, domiciliat pe raza judetului Calarasi.
In autoutilitara se aflau peste 600 kilograme de peste de diferite specii pentru care conducatorul auto a prezentat factura fiscala si certificat de calitate.
In urma verificarilor a fost gasita pe langa cantitatea legala, alte 235,7 kilograme peste din speciile salau si caras, pentru care conducatorul auto nu avea documente justificative de provenienta si transport.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 368,7 kilograme de peste, in valoare de 890,9 lei care a fost predata spre valorificare unor societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana