2 mai 2012

Ambarcatiune ucraineana surprinsa braconand in Marea Neagra


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat si retinut o ambarcatiune sub pavilion Ucraina, cu 3 marinari la bord, care desfasura actiuni de braconaj piscicol in perioada de prohibitie, in zona contigua din Marea Neagra.
La bordul ambarcatiunii a fost descoperita o cantitate de peste de peste 200 kilograme din speciile calcan, rechin si pisica de mare.
Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat in ziua de 27.04.2012 un plan de actiune privind combaterea braconajului piscicol, in urma unei informatii primite de la lucratorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul ca o ambarcatiune desfasoara activitati de pescuit in zona contigua in perioada de prohibitie.
In jurul orei 16.00, la aproximativ 23 de mile marine travers de Canalul Sulina a fost identificata ambarcatiunea Yazp sub pavilion R. Ucraina, cu 3 cetateni ucraineni la bord.
Politistii de frontiera au intervenit cu o ambarcatiune model Shaldag si au semnalat acustic si vizual ambarcatiunea, care s-a oprit din mars si a permis echipei de abordaj a Garzii de Coasta sa urce la bord.
In urma controlului a fost descoperita cantitatea de 205 kilograme de peste din speciile calcan, rechin si pisica de mare, evaluata la aproximativ 2.000 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii si predata spre valorificare in conformitate cu prevederile legale.
In ambarcatiune au mai fost gasite un motor de barca atasabil marca Suzuki de 140 CP, un aparat GPS marca Garmin, o elice de rezerva, 2 rame si un recipient cu 70 de litri de combustibil, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 lei care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Politistii de frontiera au escortat ambarcatiunea pana la sediul componentei navale a Garzii de Coasta din Sulina in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale ce se impun.
Cei trei cetateni ucraineni, domiciliati in regiunea Odessa din R. Ucraina, vor fi cercetati sub aspectul savarsirii infactiunilor de nedetinere a licentei de pescuit comercial si pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale in perioada de prohibitie si in zonele de protectie, fapte prevazute si sanctionate de art. 64, lit. a si g din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana