2 mai 2012

Transport neautorizat de peste


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat doi cetateni romani care transportau cu o autoutilitara cantitatea de 100 kilograme de peste fara a avea documente de provenienta.
In data de 27.04.2012, in jurul orei 10.45, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat in zona de competenta a P.T.F. Midia pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitara marca Fiat Doblo, inmatriculata in Constanta, in care se aflau I.N. de 47 ani si S.A. de 43 ani, domiciliati in localitatea Corbu.
In interiorul autoturismului a fost descoperita cantitatea de 100 kg. peste din speciile scrumbie si caras, pentru care persoanele in cauza nu au putut prezenta documente de provenienta.
Intreaga cantitate de peste, in valoare de peste 500 lei, a fost ridicata si predata spre valorificare unei societati comerciale de profil.
Pe numele persoanelor in cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana