22 octombrie 2015

Audi A8 cu numere false de inmatriculare incarcat cu tigari, depistat de politistii de frontiera


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au retinut un cetatean ucrainean care conducea un autoturism cu numere false si care era plin cu tigari de contrabanda. Barbatul a incercat sa fuga de la control, acrosand usor, cu autoturismul pe care il conducea, autospeciala Politiei de Frontiera. In autoturism au fost descoperite aproximativ 13.000 pachete tigari, in valoare de 115.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.
Soferul autovehiculului a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca astazi sa fie prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva.
Ieri, 21 octombrie a.c., la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 05.30, un echipaj al politiei de frontiera a identificat in trafic, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un autoturism, marca Audi A8, cu numere de inmatriculare romanesti, al carui conducator auto era banuit ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul in cauza.
Masina a oprit in spatele autospecialei politiei de frontiera, iar in momentul in care unul dintre lucratorii nostri s-a indreptat catre autoturism pentru efectuarea controlului, conducatorul auto a demarat in tromba, acrosand usor autospeciala politiei de frontiera si ulterior, un alt autoturism parcat pe marginea partii carosabile.
Deoarece masina s-a oprit, soferul a abandonat mijlocul de transport si a incercat sa fuga, insa a fost urmarit si retinut de catre politistii de frontiera.
La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au constatat ca aceasta era plina cu tigari, fapt pentru care persoana in cauza, identificata ca fiind cetateanul ucrainean Vasyl D., de 26 ani si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
Astfel, in urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 259.000 tigarete (12.950 pachete cu tigari) de provenienta ucraineana, in valoare totala de 115.000 lei.
Pe timpul efectuarii cercetarilor, au fost descoperite in autoturism doua placute de inmatriculare ucrainene, iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca placutele de inmatriculare aplicate pe masina apartin unui alt autoturism.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
De asemenea cetateanul ucrainean mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, fiind retinut pentru 24 de ore, urmand ca, in cursul zilei de astazi, sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Totodata, autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului, in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana