19 octombrie 2015

Peste 30.000 de pachete tigari confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat 30.450 pachete tigari, in valoare de aproximativ 286.000 lei, descoperite la frontiera verde, bunuri ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.
Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical.
  • Ieri, 18 octombrie a.c., in jurul orei 21.00, un echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F. Sarasau a oprit pentru control pe DN 19, pe raza localitatii Sarasau, un autoturism marca Renault Kangoo, condus de cetateanul ucrainean Vasyl M., de 35 ani.

    Cu ocazia controlului efectuat, in masina au fost descoperite 14 colete care contineau tigari, fapt pentru care autoturismul si conducatorul auto au fost condusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 88.400 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

    In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.
  • In data de 17.10.2015, o patrula a politiei de frontiera de la S.P.F. Sighetu Marmatiei a observat, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat catre interiorul tarii.

    Imediat, lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au tras 6 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

    In acel moment, barbatii au abandonat coletele si s-au indreptat spre teritoriul ucrainean.

    Politistii de frontiera au anuntat autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri de cercetare si supraveghere a zonei.

    La fata locului au fost descoperite 12 colete care contineau 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 53.000 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, 18 octombrie a.c., politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit, in apropierea frontierei de stat, 29 de colete care contineau tigari.

    Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 144.500 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale..

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana