11 octombrie 2015

Tigarete de contrabanda trecute cu lanseta peste raul Prut


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R Moldova, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat trei persoane, cetateni romani, care transportau, ascunse intr-un atelaj hipo, 32.600 tigarete de contrabanda.
In data de 10 octombrie a.c., in jurul orei 09.40, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au observat un atelaj hipo care se indrepta dinspre malul raului Prut catre localitatea de frontiera Trifesti. Lucratorii nostri au monitorizat atelajul, in care se aflau doua persoane si au mai observat in apropiere inca o persoana care se deplasa cu o bicicleta si care nu-si justifica prezenta in zona.
Cele trei persoane si atelajul hipo au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor s-a constatat ca acestea sunt cetatenii romani Georgiana G., Florin S. si Ionut S., ultimii doi fiind frati, cu varste cuprinse intre 20 si 30 ani, domiciliati pe raza judetului Iasi. In atelajul hipo, mascate sub iarba si crengi, au fost descoperite doua colete invelite in folie de culoare neagra lipita cu banda adeziva transparenta, in care erau tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 32.600 tigarete, de diferite marci, de provenienta R. Moldova.
Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul ca tigaretele au fost trecute peste raul Prut de catre cei doi frati, cu ajutorul unei lansete iar tanara a avut misiunea de a supraveghea zona.
In cauza lucratorii nostri au intocmit barbatilor lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar tinerei sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda. Tigaretele in valoare de aproximativ 14.420 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana