8 octombrie 2015

Perchezitii la domiciliile unor tulceni suspectati de braconaj


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat perchezitii la domiciliile a doi cetateni romani care erau banuiti de braconaj si comercializare ilegala a produselor din peste, in urma carora au fost confiscate peste 200 kg peste, barci de pescuit, unelte interzise de lege si alte bunuri.
In urma activitatilor informativ-operative desfasurate de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tulcea, in perioada 15.08.-30.09.2015, s-a stabilit ca mai multe persoane de pe raza judetului Tulcea pescuiau ilegal in lacul Razelm, folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar pestele capturat era comercializat fara documente legale catre diferite persoane si societati comerciale de profil.
Astfel, in data de 07.10.2015, in baza mandatelor de perchezitie domiciliara emise de catre Judecatoria Babadag,  politistii de frontiera au efectuat doua perchezitii la domiciliile cetatenilor romani C.I. si M.B., in varsta de 60 ani, respectiv 30 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Tulcea, implicati in activitatea infractionala.
In urma perchezitiilor au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 150 kg peste proaspat, 60 kg file salau congelat, 70 unelte de pescuit in lungime totala de 5.000 m, 2 ambarcatiuni, 2 motoare, 2 autoturisme (marcile Skoda si Hyundai), un GPS, inscrisuri si documente ce fac obiectul cauzei penale.
In cauza se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de procesarea, fara drept, a produselor obtinute din pescuit sau acvacultura, detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa tip monofilament.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana