16 octombrie 2015

Tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord

   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 16.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 146.160 lei.
  • In data de 15 octombrie 2015, politistii de frontiera de la Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 12.00, lucratorii nostri au descoperit intr-o anexa care apartine unui imobil de pe raza localitatii Barsana, 16 colete care contineau tigari.
    Politistii de frontiera au procedat la supravegherea zonei si la scurt timp, la fata locului si-a facut aparitia o motocicleta de teren condusa de Petru R., in varsta de 29 de ani, implicat in activitatea infractionala.
    Tanarul a fost retinut, iar impreuna cu proprietarul imobilului, Alexandru D., in varsta de 64 de ani, au fost condusi la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii celor 16 baxuri a rezultat cantitatea de 9.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 79.200 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, asupra lui Petru R. a fost descoperita si o statie de emisie - receptie care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar motocicleta de teren a fost indisponibilizata la sediul inspectoratului pana la finalizarea cercetarilor.
    Cei doi barbati, domiciliati pe raza judetului Maramures, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, urmand ca la finalizarea cazului sa fie luate masurile legale ce se impun.
  • In data de 15 octombrie 2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, jud. Maramures, au organizat si desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 22.00, un echipaj al politei de frontiera a descoperit, abandonate la aproximativ 200 m de frontiera de stat, 15 colete care contineau tigari.
    Coletele au fost duse la sediul sectorului unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 66.300 lei.
    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • In cadrul unor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului au observat in apropierea frontierei de stat, doua persoane care se deplasau catre interiorul tarii si care nu isi justificau prezenta in zona.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea acestora constatandu-se ca este vorba de doi cetateni ucraineni, minori, cu varste de 15, respectiv 16 ani.
    La controlul efectuat asupra acestora a fost descoperita, intr-un rucsac, cantitatea de 75 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 660 lei.
    Cei doi cetateni ucraineni au fost predati autoritatilor de frontiera ale statului vecin in vederea continuarii cercetarilor, iar in cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana