19 octombrie 2015

Sri Lankez depistat la frontiera de nord a tarii


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au predat autoritatilor de frontiera din Ucraina un cetatean din Sri Lanka care a fost depistat in timp ce incerca sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.
In data de 17.10.2015, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei s-a organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 10.00, lucratorii nostri au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Lunca la Tisa, jud. Maramures, o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos si care nu isi justifica prezenta in zona.
Politistii de frontiera au procedat la legitimarea barbatului, ocazie cu care au constatat ca acesta nu vorbeste limba romana, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca persoana in cauza este cetatean din Sri Lanka, in varsta de 22 ani, care a declarat ca intentiona sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen si nu detinea documente legale.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat. Deaoarece persoana in cauza nu a solicitat azil in Romania, conform acordului dintre Romania si Ucraina, a fost predata autoritatilor de frontiera ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana