23 octombrie 2015

Trei contrabandisti care s-au ascuns in podul unei cladiri parasite, depistati cu ajutorul cainelui politist


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat aproximativ 3.500 pachete tigari, in valoare de peste 34.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona. In timpul actiunii operative, politistii de frontiera, ajutati de cainele de interventie Roj, au depistat trei contrabandisti care au fugit de la fata locului si care se ascunsesera in podul unei cladiri parasite.
  • In data de 20 octombrie 2015, in baza datelor si informatiilor detinute la nivelul S.T.P.F. Suceava, a fost organizata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

    Astfel, in jurul orei 20.30, politistii de frontiera au observat doua persoane care transportau colete voluminoase, dinspre frontiera de stat catre localitatea Vicovu de Sus.

    Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, dar cei in cauza au ignorat avertismentul, lucratorii nostri folosind ulterior armamentul din dotare, conform prevederilor legale. Astfel, au fost trase doua focuri de avertisment in plan vertical, moment in care barbatii, profitand de intuneric, conditiile meteo nefavorabile si vegetatia abundenta, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul ucrainean.

    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea retinerii si identificarii persoanelor respective, precum si a cercetarii in comun a evenimentului.

    In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit 2 colete, care contineau tigari de provenienta ucraineana. La sediul S.T.P.F. Suceava, in urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat ca acestea contin 2.000 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de 20.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    In continuarea cercetarilor, in cursul zilei de 22 octombrie a.c., un echipaj al Politiei de Frontiera a observat, in zona respectiva, trei persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona. In momentul in care au observat echipajul Politiei de Frontiera, barbatii au fugit catre localitatea din apropiere.

    Imediat s-a pornit in urmarirea lor, la fata locului fiind solicitata si o echipa de interventie care, cu sprijinul cainelui politist Roj, i-a depistat pe cei trei barbati ascunsi in podul unei case parasite.

    Acestia au fost retinuti si identificati ca fiind cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 17 si 28 ani. Din verificari a rezultat faptul ca cei trei barbati au fost implicati in activitatea de contrabanda din data de 20.10.2015.

    Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

  • Ieri, 22.10.2015, in jurul orei 15.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Radauti a descoperit in apropierea frontierei de stat, abandonate in vegetatie, trei colete care contineau cantitatea de 1.480 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 14.800 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana