5 octombrie 2015

Tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 8.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 75.000 lei.
Contrabanda cu moto-deltaplanul
In data de 3 octombrie a.c. , in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, judetul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni, cu motor, care se deplasa dinspre Ucraina spre Romania.
Ajuns pe raza localitatii de frontiera Vicovu de Sus, pilotul aparatului de zbor a aruncat un colet, dupa care s-a inapoiat pe teritoriul Ucrainei.
Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz si la fata locului a fost trimisa o echipa operativa care a procedat la cercetarea terenului.
Urmand traseul aparatului de zbor, echipa operativa a descoperit patru colete care contineau cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 30.000 lei.
In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Tigari de contrabanda ascunse langa rezervor
In data de 4 octombrie 2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, jud. Maramures, au organizat si desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 21.00, lucratorii nostri au oprit pentru control in trafic, pe D.J. 185, un autoturism marca Dacia, condus de Gheorghe T., de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
In urma verificarii mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, ascunse intr-un spatiu special amenajat deasupra rezervorului de combustibil, 500 de pachete cu tigari , in valoare de 4.400 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Conducatorul auto este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
Focuri de avertisment pentru oprirea contrabandistilor
In data de 02.10.2015, in jurul orei 08.30, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul P.F. Sarasau, jud. Maramures , aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane de sex masculin care se deplasau de la frontiera de stat catre interior, transportand colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor si deoarece acestia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In acel moment persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean.
Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor masuri specifice de supraveghere si cercetare a zonei.
La fata locului au fost descoperite 9 colete care contineau cantitatea de 4.450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 40.000 lei.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Tigari ascunse in bordul si caroseria unei masini
  • Tot in data de 2 octombrie a.c., in jurul orei 21.00, s-a prezentat in P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Iulian O., de 28 ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, conducand un autoturism marca VW, inmatriculat in Romania.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in semi-aripi si in bordul masinii, cantitatea de 450 pachete de tigari, de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de aproximativ 570 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.
    Totodata, autoturismul a fost indisponibilizat de catre organele vamale pana la plata amenzii contraventionale.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, judetul Satu-Mare, impreuna cu lucratorii vamali au descoperit in bordul unui autoturism condus de un cetatean maghiar, Viktor O., de 32 ani, 140 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei iar autoturismul a fost indisponibilizat de catre organele vamale pana la plata amenzii contraventionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana