20 octombrie 2015

Peste 74.000 de pachete tigari in valoare de aproximativ 155.000 euro confiscate la frontiera de nord



 In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat 74.628 pachete tigari, in valoare de aproximativ 684.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona. In primul caz, a fost depistata o autobasculanta ce transporta 99 baxuri de tigari, care fusesera acoperite cu deseuri din material lemnos. In timpul unei ture de noapte, un singur echipaj al Politiei de Frontiera, insotit de cainele politist, a depistat 2 cazuri de contrabanda, fiind confiscate peste 28.000 pachete de tigari. 3 cetateni romani sunt cercetati in prezent pentru savarsirea infractiunii de contraband.
  • Azi dimineata, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei - Serviciul de Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 6.30, un echipaj al politiei de frontiera a oprit pentru control pe DN 18, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, o autobasculanta condusa de un cetatean roman, Vasile M., de 48 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La controlul efectuat, politistii de frontiera au observat, in bena autobasculantei, mai multe colete cu tigari care fusesera acoperite cu o prelata si peste care se aflau deseuri de material lemnos.
    Data fiind situatia de fapt, persoana si mijlocul de transport au fost duse la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor, ocazie cu care in mijlocul de transport au fost descoperite 99 de baxuri cu tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 46.619 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, cantitate ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 437.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, autobasculanta folosita la transportul tigarilor a fost indisponibilizata la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor.
  • Azi noapte, 20 octombrie a.c., in jurul orei 01.00, un echipaj al politiei de frontiera, care se afla in patrulare alaturi de cainele politist de interventie Nebata, de la S.P.F. Sarasau, a observat pe raza localitatii Campulung la Tisa, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii colete voluminoase.
    Imediat, lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au tras 1 foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment, barbatii au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite, fiind retinut un cetatean roman, Calin H. de 23 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    Politistii de frontiera au anuntat autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri de cercetare si supraveghere a zonei.
    Astfel, in zona fost descoperite 36 colete care impreuna cu persoana in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 23.809 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 210.000 lei.
    Calin H. este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Acelasi echipaj al politiei de frontiera, insotit de cainele de interventie Nebata, a mai depistat in jurul orei 7.30, pe raza localitatii Sarasau, jud. Maramures, alte doua persoane care transportau de la frontiera de stat catre interior colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au trecut la somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la cercetarea terenului fiind descoperite 6 colete care contineau tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.200 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 37.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In continuarea cercetarilor a fost identificata o persoana implicata in activitatea infractionala, un cetatean roman, in varsta de 49 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impugn.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana