21 octombrie 2015

Pescador si unelte de pescuit in valoare de 80.000 euro si 6,5 tone de rapana confiscate de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta


   Politistii de frontiera constanteni au identificat, pe raza Portului Turistic Tomis, o ambarcatiune in care se aflau sapte barbati care pescuisera aproximativ 6.442 kilograme de produse din peste din specia rapana, fara a indeplini conditiile legale.
In urma actiunii, politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii produsele din peste si au indisponibilizat pescadorul si uneltele de pescuit tip beam-traul, aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.
Un caz asemanator a fost inregistrat si la sfarsitul saptamanii trecute, cand politistii de frontiera constanteni au confiscat aproximativ 5 tone de produse din peste din specia rapana, pe care cinci cetateni romani le pescuisera fara a indeplini conditiile legale.
In data 20.10.2015, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta, aflati in misiune pe raza Portului Turistic Tomis, au efectuat controlul unei ambarcatiuni tip pescador sub pavilion Romania, care tocmai se intorsese din largul Marii Negre. La bordul navei se aflau sapte barbati, cu varste cuprinse intre 28 si 59 de ani, un cetatean turc si sase cetateni romani.
In urma controlului documentelor prezentate de comandantul pescadorului, cetateanul roman I.A., in varsta de 28 ani, a rezultat faptul ca trei dintre persoanele aflate la bord nu figureaza pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizati si nici ca pasageri, fapt care contravine prevederilor legale.
In continuarea cercetarilor, politistii de frontiera au descoperit in ambarcatiune cantitatea de 6.442 kilograme de rapana, ce fusese pescuita de persoane care nu indeplinesc conditiile legale, fapt pentru care a fost ridicata in vederea confiscarii si predata spre valorificare unei societati comerciale de profil conform procedurilor legale.
In urma actiunii, lucratorii nostri au indisponibilizat pescadorul precum si toata aparatura, ansamblele, subansamblele si uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit", "detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit" si "detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial", fapte prevazute si sanctionate de art. 64, lit. a, h si i din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317 / 2009.
Reamintim ca, la sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera constanteni au mai confiscat aproximativ 5 tone de produse din peste din specia rapana, pe care cinci cetateni romani le pescuisera fara a indeplini conditiile legale si au indisponibilizat o ambarcatiune, precum si toata aparatura, ansamblele, subansamblele si uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 1.075.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana